In het centrum van Wetteren werd een bestaande eengezinswoning grondig gerenoveerd en uitgebreid. Zowel de specieke spievormige plattegrond van de woning als het bijzondere terreinprofiel, gebouwd tegen een heuvelrug aan, hebben het ontwerp mee vormgegeven. De woning meandert van breed naar smal, van hoog naar laag.
De bestaande straatgevel in interbellum-stijl was in dermate slechte staat dat herstel/restauratie niet haalbaar bleek. De nieuwe voorgevel wordt gekenmerkt door een beglaasde plint met toegang tot woning en fietsberging, omzoomd door een betonplint waaruit traptreden en een straatbank werden uitgespaard. Daarboven zweeft een massief baksteenvlak, waar 4 identieke raamopeningen werden uitgespaard.
Het wildverband-metselwerk werd voegloos uitgevoerd door middel van verlijming. Martens Van Caimere Architecten koos ervoor om als tegenzet tegenover de massiviteit van het stenen volume, deze gradueel te laten verkleuren. Van de rode kleur van de aarde naar de lichte tint van de wolken aan de hemel. Er werd bewust geen zacht graduele overgang gemaakt, maar net een enigszins brutale confrontatie tussen de beide tinten. De Nature7 gevelstenen Brick K en Brick R bleken hiervoor de perfecte keuze.
Aan de tuinzijde heeft het geheel een compleet andere breedte/hoogte verhouding. Hier zien we een smal verticaal volume in rode baksteen met daarboven – enigszins teruggetrokken – de dakverdieping, afgewerkt met grijze schaliën. Een hoog raam markeert de vide die de gelijkvloerse keuken met bovengelegen zitruimte verbindt.
In het interieur ontspringt de leefruimte vanaf het smalste glasvlak in de voorgevel, en waaiert deze spievormig uit tot een brede leefruimte aan de tuinzijde. In zone die buiten deze spie valt zijn functionele ruimtes op verborgen wijze ingewerkt in de vurenhouten wanden.