Gemeente Naarden
Ancienne Belgique Bronsgeel
Ancienne Belgique Lava
Ancienne Belgique Koperbruin
Ancienne Belgique Bordeaux
Keperverband
Halfsteensverband
Gezelligheid en toegankelijkheid binnen een authentiek kader
Naarden-Vesting is een kleine, vrijwel gave vestingstad. Via de Utrechtsepoort komt men vanuit het oosten de Vesting binnen. Achter de poort ligt het Ruijsdaelplein. Aan dit plein ligt het VVV en in de nabije toekomst het Vestingmuseum. Het is een ontvangstruimte voor de vele toeristen en tevens een plein waar de bewoners elkaar ontmoeten.
In 2015 werd het plein opnieuw ingericht. Het ontwerp is een samenwerking tussen tlu Landschapsarchitecten en de gemeente Naarden en met een uitgebreide input van de bewoners.
Dagelijks wandelen heel wat toeristen door de poort. Deze leidt hen naar één van de lange banken waar ze kunnen genieten van het zicht op de Utrechtse Poort en de fontein in de vijver.
Het volledige plein werd aangelegd in eenzelfde kleur kleiklinkers.
De Ancienne Belgique Lava kleiklinkers worden slechts gering onderbroken in de zone van het centraal plantsoen door een half verhard terrein rondom de vijver.
De rijloper langs het plein sluit aan op het vooropgesteld plan van tlu voor het centrum van Naarden-Vesting. Ook dit ontwerp is in samenspraak met gemeente Naarden en door participatie van bewoners tot stand gekomen.
Doel van dit plan was de verkeersstromen op een logische manier te bundelen, de economische dragers (winkels, horeca) bereikbaar te houden en het verblijfsklimaat, de leef- en beleefbaarheid te verbeteren. Beide straten zijn ingericht volgens het Shared Space principe. Alle gebruikers bewegen zich op één niveau. Daarmee zijn de straten autoluw, zonder ‘autonome' verkeerskundige maatregelen.
Hotel Arena met vier sterren is gevestigd in een rijksmonument, namelijk in het pand van het voormalige Sint Elisabeth Gesticht in Amsterdam. De uitbreiding van Hotel Arena ging van start in 2013 en werd opgeleverd in 2016.